Uruguay a devenit prima tara in lume, care legalizează atât vânzarea cat si producerea cânepii. Președintele Jose Mujica a combătut cu succes piața drogurilor ilegale pe aceasta cale.

Legalizarea Canepi Uruguay

Parlamentul tarii a fost in favoarea legii cu 16 voturi pro si 13 contra marți seara. Senatorul Alberto Couriel, membru al coaliției de stânga a numit aceasta zi, o zi istorica pentru Uruguay.

Potrivit noi legislații prețul cânepii va fi coborât la 1 $ / gram, doborând actualul preț de 1.40 $ al pieței ilegale. Vânzarea si producerea va fi administrata de un guvern special care va administra bazele de date ale adulților consumatori de cânepa medicinala.

“Aceasta e o încercare de a sfarsi comerțul ilegal prin identificarea pieței negre si a o aduce in atenția publicului. A declarat președintele. Acesta a mai adăugat ca legea nu promovează consumul cânepii, adesea identifica consumatorii așa ca autoritățile pot “interveni daca [consumatorul] abuzează.”

Înainte de trecerea in vigoare a noi legislații, consumul de cânepa in Uruguay nu era penalizat, dar vânzarea si producția acesteia era considerata un caz penal.

Câteva condiții vor fi impuse la vânzarea si producerea cânepii. Uruguayenii înregistrați cu vârsta peste 18 ani vor avea dreptul de a cumpăra pana la 40 de grame de cânepa din farmacii in fiecare luna, si de a cultiva pe proprietatea lor maxim 6 plante. Legislația va permite, de asemenea crearea unor așa numite “Cannabis Clubs”, formate din pana la 45 de membri care vor fi capabili sa crească pana la 100 de plante.

Departamentul National al Drogurilor din Uruguay estimează ca sunt in jur de 120,000 de consumatori de cânepa la o populație de 3.3 milioane. Surse neoficiale spun ca numărul atinge aproape 200,000.

Legea a stârnit dezbateri in America Latina asupra traficului de droguri si probleme create de acestea.

Cred ca este ireal,” a declarat Luis Rojas Ministrul National Antidrog din Paraguay unei agenții de presa Efe din Spania. In ciudat noi legi, Rojas este de părere ca Uruguay va continua sa primească cânepa din Paraguay.

Mai mult, președintele Camerei Deputaților din Brazilia, a declarat ca Brazilia nu a fost pregătita pentru legalizarea cânepii in vecinătatea Uruguayului. Potrivit surselor din politie, aproape 80 la suta din marijuana cultivata in Paraguay este exportata in Brazilia unde alimentează traficul ilegal. Brazilia este preocupata ca legalizarea cânepii ar putea duce la o situație similara in Uruguay.

Susțin aceasta măsura si indemn si alte state sa aleagă aceasta cale de a guverna prin lege si a decriminaliza consumul si creșterea cânepii in scop medicinal si recreațional.

https://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/12/decizie-istorica-in-uruguay-a-fost-legalizata-marijuana-494x277.jpghttps://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/12/decizie-istorica-in-uruguay-a-fost-legalizata-marijuana-188x188.jpgKos MosCrestere canepaDe la lumePolitie, sistem, coruptiecanepa,legalizati,uruguay legalizeaza,Vindecarea natiunilorUruguay a devenit prima tara in lume, care legalizează atât vânzarea cat si producerea cânepii. Președintele Jose Mujica a combătut cu succes piața drogurilor ilegale pe aceasta cale. Parlamentul tarii a fost in favoarea legii cu 16 voturi pro si 13 contra marți seara. Senatorul Alberto Couriel, membru al coaliției...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai