Bine de știut înainte de a creste și consuma:

  1. Sunt multe motive de a fuma marijuana cum ar fi: sa te simți bine cu prieteni/socializare, pentru a elibera energiile creative sau pentru meditație. Dar nu te aștepta ca un joint să-și rezolve problemele în locul tău.
  2. Dacă fumezi marijuana în fiecare zi, încearcă sa faci o mica pauza câteva zile până ce fumezi din nou. Nu numai ca este mai sănătos sa faci pauza intre ședințele de fumat, dar scade și toleranța ta, astfel încât poți să fi ’fumat’ doar din câteva fumuri după pauza luata.

  3. Fumând marijuana afectează capacitatea de concentrare, deci nu fuma când mergi la scoală, la serviciu sau când conduci.

  4. Unele tipuri de canabis sunt mai puternice decât altele, au un nivel mai ridicat de . Un fumător experimentat simte când a fumat destul, el știe când sa se oprească. Dar un fumător începător nu are nici cea mai mica idee, efectul se simte după 5-10 minute când va fi prea târziu. Deci, este important pentru a obține unele informații fiabile despre iarba pe care ați cumpărat-o.

  5. Dacă nu ești o persoana cu experiența nu este o idee buna sa combini marijuana cu orice fel de băuturi alcoolice. Alcoolul poate suprima efectele canabisului și poate transforma o stare plăcută de euforie într-o stare neplăcuta de greața.

  6. Se întâmpla câteodată când fumezi marijuana sa ai greața sau anxietate. Găsește un loc liniștit pentru relaxare și mănâncă sau bea ceva dulce, nu intrați în panica, într-o ora în cel mai rău caz totul va trece.

  7. Dacă sunteți sub tratament și luați orice fel de alte medicamente consultați un medic înainte de a fuma marijuana.

  8. Fii conștient dacă fumezi canabis sau hașiș amestecat cu tutun, vei fuma și tutun iar nicotina creează dependență (valabil pentru nefumători). Pentru a evita sa primești o răceala sau orice alta infecție e o idee buna sa fumezi din propriul joint sau pipa. Pasând jointul e ceva normal în rândul fumătorilor dar totuși fii precaut.

  9. Nu cumpăra hașiș sau marijuana de pe strada acestea pot conține și alte substanțe, creșteți singur sau procurați iarba de la cineva în care poți sa ai “încredere”.

  10. Respecta planta de canabis, este un cadou pentru omenire. Respectate pe tine însuși și nu exagera.

Zece sfaturi despre cânepa si efectele acesteia asupra fumătorului.