Cum pot sa fertilizez plantele cu ingrasamant natural ?

Dupa germinare si inainte sa apara primele frunze adevarat, plantele pot fi hranite cu apa distilata si cu hormoni de crestere.

Imediat ce apar primele frunze, plantele se hranesc cu 150 g de ingrasamant natural cu o consistenta de 50 % Nitrogen (Azot).
Cum pot sa fertilizez plantele in natura ? (outdoor)

Daca ati plantat semintele afara si pamantul nu este prea bun atunci ar trebui putin fertilizator.

Iar daca terenul este uscat, plantele trebuie udate cu apa obisnuita la inceput, iar pe urma un strat de pamant steril ar trebui aplicat deasupra.
Cand ar trebui sa fac fertilizarea ?

Plantele ar trebui sa fie feritilizate odata la 2-3 saptamani, tinand cont te factorul de crestere, si de masa actuala a plantei.

Se pot folosi substante de fertilizare obisnuite gasite la orice florarie din oras.
De ce tulpinele plantelor mele sunt mov ?

Nu intra in panica ! O tulpina mov a plantei nu indica tocmai o planta bolnava.

Posibilele cauze ar fi:

1) O tulpina mov ar putea fi vina Naturii .Daca asta este cauza atunci in decursul vietii plantei vor mai aparea crengute de culoare mov, dar atentie…nu este o trasatura dominanta a plantei.

2) Un puiet mov este aproape 100 % natural. Micile plante inca incearca sa se adapteze mediului de viata in care sunt si sa se obisnuiasca cu ingrasamantul. In scurt timp daca planta este sanatoasa, aceasta va deveni verde in 2-3 saptamani.

3) Daca nici una din explicatiile de mai sus nu se suprapun cazului atunci ar trebui sa aveti grija cu ingrasamantul pe care il folositi . Aceasta este o deficienta a substantelor fosforescente folosite in ingrasamant si a magneziului. Daca acesta este raspunsul, vor aparea simptome ca puncte gri pe frunze. O reducere a pH-ului solului ar trebui sa indeparteze problema.