Tara noastra este a zecea din Uniunea Europeana care permite anumite tratamente pentru epilepsie, cancer si scleroza cu aceste produse. Nu este vorba de folosirea ca drog, subliniaza doctorii, ci de un ajutor real pentru scaderea durerii si a frecventei unor crize dramatice.

Pana acum, interdictia pentru posesie si uz acoperea toate formele de cannabis. Astazi, Legile 143/2000 si 339/2005 privind regimul substantelor stupefiante precizeaza ca fiind admisi anumiti derivati din marijuana in scop medical.

Schimbarea legislativa, operata de Agentia Antidrog, era obligatorie, inainte ca Agentia Medicamentului sa dea unda verde unor marci comerciale.medicalmarijuana

Cu doua saptamani in urma, si Franta a mutat compusii din marijuana de pe lista neagra pe cea alba. Medicamentele, care se dau numai cu reteta, vor ajunge curand in farmacii.

Indata ce furnizorii acestor medicamente vor cere autorizare de intrare pe piata noastra, procedurile vor fi o simpla formalitate si vor dura trei luni. Pentru ca este o molecula terapeutica noua, urmatorul pas va fi ca Ministerul Sanatatii sa puna preparatele pe lista de compensare, asa cum se intampla deja in 9 tari europene.

Sursa: Infolegal

https://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/10/romainacannabis-494x266.jpghttps://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/10/romainacannabis-188x188.jpgKos MosCanepa medicinalaPolitie, sistem, coruptieTotul despre canepaVindecarea natiunilorcanepa,Legea 143/2000,Legea 339/2005,regimul substantelor stupefiante,tratament cu marijuana,ulei de canepaTara noastra este a zecea din Uniunea Europeana care permite anumite tratamente pentru epilepsie, cancer si scleroza cu aceste produse. Nu este vorba de folosirea ca drog, subliniaza doctorii, ci de un ajutor real pentru scaderea durerii si a frecventei unor crize dramatice. Pana acum, interdictia pentru posesie si uz...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai