România a devenit cea de-a zecea țară din Uniunea Europeană care a legalizat marijuana în scopuri medicinale. Potrivit medicilor, aceasta este „o nouă șansă ce nu trebuie înțeleasă greșit”.

Medicii neurologi, oncologi și psihiatri din România sunt de acord cu modificarea legală care permite folosirea unor compuși din canabis în scop terapeutic. Acest produs poate trata epilepsia, cancerul și scleroza.

Potrivit Pro TV, doctorii spun că „nu este vorba de folosirea ca drog, ci de un ajutor real pentru scăderea durerii și a frecvenței unor crize dramatice.” Un exemplu în acest sens, este cel al lui David, un băiat de doi ani.

Bolnav de epilepsie și aflat ani de zile sub tratament clasic, făcea peste o sută de crize de absență pe zi. Tratat cu extract de canabis, face progrese.

Eficiența medicamentului este deja dovedită în cancer, pentru ameliorarea durerii, în scleroză multiplă și epilepsie, pentru scăderea numărului de crize și sunt teste în curs pentru Parkinson, Alzhemeir și sindromul Tourette.

Legal-Status-of-Cannabis-in-Europe-Map.mediumthumb

Statutul legal al canabisului în Europa PC: mappery.com

Terapia nu are nicio legătură cu folosirea drogului în scop recreativ, fenomen care a adus deja zeci de români în spitalele de psihiatrie.

Actualmente, în RM, marijuana este decriminalizată, ceea ce semnifică că pentru încălcarea legii și posesia canabisului în proporții mari se va ispăși o pedeapsă administrativă.

Amintim că în cadrul unui vox realizat de #diez, majoritatea respondenților din Republica Moldova s-au pronunțat contra legalizării marijuanei.

Sursa: Diez

https://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/10/romainacannabis-494x266.jpghttps://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/10/romainacannabis-188x188.jpgKos MosCanepa medicinalaDe la lumeTotul despre canepaVindecarea natiunilorCanepa medicinala,legalizarea cânepei,moldovaRomânia a devenit cea de-a zecea țară din Uniunea Europeană care a legalizat marijuana în scopuri medicinale. Potrivit medicilor, aceasta este „o nouă șansă ce nu trebuie înțeleasă greșit”. Medicii neurologi, oncologi și psihiatri din România sunt de acord cu modificarea legală care permite folosirea unor compuși din canabis în...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai