Denumirea

Cânepa vrea să vorbească

Obiectul

O soluție europeană la o problemă europeană: legalizarea canabisului.

ECI Cânepa vrea să vorbească își propune să facă Uniunea Europeană să adopte o politică comună privind controlul și reglementarea producției de canabis, utilizare și vânzare.

Obiective principale

În prezent, există o hartă juridică heterogenă privind politicile de canabis în UE. Problema de coerență și de discriminare merită chestionata.

O politică comună privind controlul și reglementarea producției de canabis, utilizarea și vânzarea ar fi:

(a) să asigure egalitatea în fața legii și fără-discriminarea tuturor cetățenilor UE,

(b) a proteja consumatorii și de a monitoriza securitatea sănătății; (c) pune capăt traficului de canabis (producție locala).

ne îndreptăm spre legalizarea canabisului și armonizarea legislației naționale disponibila in UE.

Temeiul juridic

TFUE: Art.67 (cooperare polițienească), Art.168 (protecția

sănătății), Art.169 (protecția consumatorului)

Carta Drepturilor Fundamentale: Art.20, Art.38

Canabis?

Consumul de canabis este un fenomen european.

Răspunsuri diferite sunt date la aceeași întrebare.

Fiecare stat membru a dezvoltat propriul sistem legal de a aborda acest subiect: legalizării (Olanda), dezincriminarea (Spania, Republica-Ceha) sau represiune (Franța).

Clasificarea de canabis ca un medicament a evoluat în mare măsură în ultima vreme, mai ales în America de Nord, dar și în Europa.

În alegerile naționale, dezbaterea referitoare la acest aspect devine din ce în ce mai importantă.

Această evoluție este ca urmare a actualei potente medicală a canabisul. În cazul în care consumul de canabis poate implica riscuri și pericole, în anumite condiții, nocivitatea sa este relativă.

Există o nevoie urgentă de a găsi un răspuns european comun pentru canabis.

Dezbatere?

Canabisul este din ce în ce mai controversat.

Aceasta înseamnă această întrebare mobilizează foarte diferite tipuri de actori, cum ar fi de cetățeni, politicieni, economiști, experți medicali, comunitățile științifice, juriști, societăți, firme, poliția (și multe altele) cu care se confruntă argumente, opinii, poziții, fapte și idei, evident, diferite .

Problema are parte mai mult decât sprijin unanim. Asta e definiția de dezbatere.

Confruntarea de argumente în spațiul public european de către toate părțile societății sunt rădăcinile fundamentale ale democrației.

În contextul unui deficit democratic în creștere în Europa, avem nevoie să se angajeze într-o problemă socială, care ar putea crea dezbateri și, prin extensie, a deschide un spațiu democratic la nivelul UE.

Hai sa vorbim despre probleme controversate, cum ar fi consumul de canabis pentru a aduce UE mai aproape de cetățeni și pentru a promova acest nou mecanism, necunoscut de cetățeni de rand: Inițiativa cetățenilor europeni.

Iniţiativă Cetăţenească Europeană: Weed like to talk

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/114082624″ params=”color=00cc11&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

https://www.highacid.com/wp-content/uploads/2014/02/initiativa-cetateneasca-europeana-weed-like-to-talk-494x206.jpghttps://www.highacid.com/wp-content/uploads/2014/02/initiativa-cetateneasca-europeana-weed-like-to-talk-188x188.jpgKos MosCanepa medicinalaDe la lumePolitie, sistem, coruptieTotul despre canepalegalizarea cânepei,weed like to talkDenumirea Cânepa vrea să vorbească Obiectul O soluție europeană la o problemă europeană: legalizarea canabisului. ECI Cânepa vrea să vorbească își propune să facă Uniunea Europeană să adopte o politică comună privind controlul și reglementarea producției de canabis, utilizare și vânzare. Obiective principale În prezent, există o hartă juridică heterogenă privind politicile de canabis în...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai