Casele cu beton din cânepă se construiesc rapid și ușor. În cele din urmă se pietrifica.

În Europa sunt sute de case din așa-numitul beton cânepă. Pentru prima casă, care este în faza de construcție, sa importat din Polonia cea mai importantă materie, adică cânepă. În Republica Cehă ar putea fi la fel.

Promotorul de cânepă, Marek Sedivy, se pregătește pentru constructie de mai mulți ani. În căutarea de informații, el a mers pentru sfaturi în Slovacia, in Košice este prima casa din beton de cânepă. Uneori, denumit în continuare HempCrete, aceasta constă dintr-un amestec de cânepă (fibra cânepă), așa-numitul var stins și var hidraulic, ciment și apă.

Din perspectiva lui Mark Sedivy a folosi materialul, aduce o serie de avantaje: ele apar în principal din cauza structurii de difuzie, care nu este deranjată de mucegai. Nu există nici o problemă cu punțile termice, materialul este reciclabil, oferă izolație termică și fonică ridicată și inerție termică mare. Avantajul este, desigur, și viteza de construcție.

Baza de casă evocă o construcție din lemn clasic.

Beton se adaugă, pentru construcție a trebuit să fie importat din Polonia.

Pe structuri din lemn a fost suficient de două săptămâni (în acest caz, au lucrat patru persoane), urmat de patru săptămâni, urmat de turnarea betonului din cânepă in cinci pana la sase persoane. Beton din cânepă se intareste foarte rapid, în termen de douăsprezece ore de la aplicare, cofragul poate fi îndepărtat.

„Este un monolit, deoarece totul se toarnă în cofraj de OSB a rezista cu ușurință presiunii. Construcția utilizând același material, care diferă doar prin deșeuri, în funcție de izolația peretelui exterior format, planșeu sau acoperiș. Tehnologic, aceasta este o structura foarte simpla „, spune Marek Sedivy.

Amestecul turnat în matriță se întărește în câteva ore, este rezistent la dăunători, ciuperci și foc. Casa va menține un climat interior confortabil. „Nu există nici un lipici folosit sau spuma cu compozitie chimica”, spune Marek Sedivy.

Și de ce nu cânepă? Este poros și conține, de asemenea, o cantitate mare de siliciu, astfel încât, atunci când sunt amestecate cu var are loc procesul de mineralizare, care este uneori menționat ca pietrificarea sau transformarea în piatră. Acest proces are loc pentru un număr de ani de la finalizare, astfel încât constructia mereu lucreaza.

„În timpul de mineralizare dreneaza din aer substantele nocive, astfel filtreaza aerul”, spune proprietarul. Construcția este gata de a supraviețui iernii.

Ia materiale necesare – Canepa – nu ar fi o problemă, un hectar de teren poate produce pana la 10 de tone de canabis (de la care pot fi în jurul valorii de 60%, pleavă). „Pentru a construi o casă aveți nevoie de aproximativ 12-15 tone de pleavă, ceea ce înseamnă că două hectare de teren vor oferi suficient material”, spune Grey.
Singura investiție majoră în considerare cumpărarea panmixeru. Fără mixer, construcția ar durat mult mai mult, deoarece este de peste trei ori mai eficient comparativ cu mixerul convențional.

„Construirea unui adapost în primul rând pentru sine și familie. Eu as fi multumit daca familia mea ar putea petrece timpul in aer curat.” Mii de constructii, dar pentru cei care caută o clădire alternativă betonul din canepa este un material exceptional.

https://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/11/casele-cu-beton-din-canepa-se-construiesc-rapid-si-usor-494x328.jpghttps://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/11/casele-cu-beton-din-canepa-se-construiesc-rapid-si-usor-188x188.jpgKos MosCanepa medicinalaCrestere canepaTotul despre canepaadapost,beton canepa,hempcreteCasele cu beton din cânepă se construiesc rapid și ușor. În cele din urmă se pietrifica. În Europa sunt sute de case din așa-numitul beton cânepă. Pentru prima casă, care este în faza de construcție, sa importat din Polonia cea mai importantă materie, adică cânepă. În Republica Cehă ar putea fi...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai