Senatul ceh a aprobat un proiect de lege care să permită legal vânzarea de canabis în scopuri medicinale.

Propunerea, care se bucură de un sprijin foarte puternic din partea tuturor partidelor politice în ambele camere ale parlamentului, ar trebui să devină lege în cursul acestui an, în așteptarea unei semnături prezidențiale așteptat.

„Este marijuana legala, farmaceutic și economic”, a declarat Dusan Dvorak, un activist medical, canabis, care conduce organizația non-profit Konopi Je Lek, sau Marijuana este Medicina.

Cea mai simplă soluție, a declarat Alena Gajduskova, președinta prim-adjunct al Senatului care au votat în favoarea proiectului de lege în pofida rezervelor, ar fi de a permite țării mulți „producători bunica”, care au deja plante de canabis în ghivece pe balcoane și în a lor grădini. Să crească din punct de vedere propriu lor canabis, sau cel puțin elimina toate amenințările de urmărire penală.

„Aceste medicamente sunt dovedite, sunt foarte eficiente, dar nu ar trebui să fie un bun de lux. Că este complet inacceptabil „, a declarat doamna Gajduskova după ce Senatul a aprobat proiectul de lege cu 67 de voturi pentru și doar două împotrivă.

„Pentru o lungă perioadă de timp am susținut utilizarea medicală de canabis … dar trebuie să spun că sunt foarte dezamăgita de ceea ce avem pe masă astăzi,” a spus ea.

Legislația, care va face Republica Cehă una dintre singurele țări ale Uniunii Europene pentru a trece cu vederea din punct de vedere vânzarea de canabis în scopuri medicale, a fost conceput pentru a beneficia de „afaceri mari”, a declarat d-na Gajduskova. Proiectul de lege nu reușește seniori din țară ca tot o planta pe un balcon de a face ceai sau unguente va fi în continuare ilegal punct de vedere tehnic, a spus ea.

„O cantitate mică de [marijuana] pentru uz personal, nu este incriminat, asa ca dacă suntem capabili de a tolera asta, nu văd de ce nu am putut tolera seniori” cultivatori bunicii [de uz medical]. Și din poziția Uniunii Pacienților din Republica Cehă, vom lucra la atingerea acestui obiectiv „, a spus ea.

Totuși, consensul în rândul parlamentarilor este că în timp ce proiectul de lege poate fi imperfect, este un punct de plecare.

În timp ce consumul de canabis este tehnic ilegală în Republica Cehă, parlamentarii din țară în 2010 au eliminat toate sancțiunile penale pentru cultivarea de până la cinci plante pentru uz personal sau pentru posesie de până la 15 de grame de planta uscata. Această lege nu menționează în mod explicit utilizarea medicală de canabis.

În 2011, guvernul ceh a aprobat vânzarea de medicamente care utilizează substanțe derivate din canabis.

Dl. Dvorak, care, împreuna cu unii dintre cercetătorii de top de canabis și medici din Republica Cehă proeminent în 2012, filmul documentar Rok Konopi, sau anul Canabisului, a fost de acord cu doamna Gajduskova. El a spus parlamentarii ar trebui să permită numai utilizatorilor medicale de canabis să crească propriile ierburi la practic nici o cheltuială pentru ei sau pentru asiguratori, care se tem de orice finanțare de marijuana medicale.

Singurele țări UE cu abordările mai liberale pentru consumul de canabis sunt Olanda, unde planta este ilegala, dar guvernul are o politică oficială de toleranță, și Portugalia, în care substanțele controlate au fost dezincriminată în anul 2001.

Pe lângă îngrijorarea față de prețurile ridicate pentru uz medical regulat, care susținătorii canabis spun poate depăși cu ușurință 10.000 de coroane (aproximativ 526 $) pe lună atunci când a cumpărat de la farmacii, comparativ cu aproape nici un cost în cazul în care creșterea acasă pe scară largă este legalizată, fermierii din țară ar putea obține, de asemenea, un impuls de legalizare, a declarat senatorul Jan Veleba.

Autoritățile locale ar trebui să permită rapid cultivarea internă a canabisului, a declarat domnul Veleba, care este și președinte al Camerei de Agricultură a Republicii Cehe. El a votat în favoarea proiectului de lege.

„Fiecare produs nou pe care fermierii îl pot produce și include în [portofoliul de produse] lor este ceva bun pentru sectorul nostru agricol”, a spus el.

În afară de a fi cei mai mari consumatori din lume de bere pe cap de locuitor, cehii sunt cei mai mari utilizatori de canabis din Europa. Unele 15,2% dintre adulții din Republica Cehă consumului de canabis pe an, comparativ cu o medie de 7,1% în Europa Centrala și de Vest, potrivit Organizației Națiunilor Unite 2011 Raport drogurilor la nivel mondial. Printre tineri cehi, cifra este chiar mai mare, 42% dintre elevii din Cehia au declarat că au consumat canabis, comparativ cu o medie europeană de 17%, în funcție de mai 2012 Proiect Studiu Școala europeana privind consumul de alcool și alte droguri.

De-a lungul ultimelor decenii, țara a produs mai mult de cercetare în scopuri terapeutice de canabis lui.

Dl. Dvorak a spus că, în 1954, profesorul Jan Kabelik a creat primul laborator de studiu al canabisului din lume, și a condus prima conferință internațională pe tema Marijuana este Medicina. În plus, Zdenek Krejci cu Frantisek Santavy au fost primii din lume în a izola canabinaceei, în timp ce Lubomir Hanus în 1992, a fost primul care a descris în detaliu structura de anandamide, un neurotransmițător endogen canabinoizi.

https://www.highacid.com/wp-content/uploads/2014/11/farmaciile-din-cehia-incep-sa-vanda-marijuana-medicinala.jpghttps://www.highacid.com/wp-content/uploads/2014/11/farmaciile-din-cehia-incep-sa-vanda-marijuana-medicinala-188x136.jpgKos MosCultura verdeDe la lumePolitie, sistem, coruptie15 grame legal,cehia,cehia pe locul 3 la consumul de canabis,cultivare canabis cehia,istoria canepei,medicinal,ulei,verdeSenatul ceh a aprobat un proiect de lege care să permită legal vânzarea de canabis în scopuri medicinale. Propunerea, care se bucură de un sprijin foarte puternic din partea tuturor partidelor politice în ambele camere ale parlamentului, ar trebui să devină lege în cursul acestui an, în așteptarea unei semnături...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai