Un studiu nou, publicat în Jurnalul American de Neurologie, susține în mod clar ca marijuana are niște virtuți terapeutice extraordinare. Autorii studiului cred ca medicina moderna mai cauta înca dovezi clare pentru ceva ce este cunoscut si folosit înca de acum 5.000 de ani. Cercetarile au demonstrat faptul ca fumarea marijuanei este cel mai bun calmant pentru durerile atroce asociate neuropatiilor periferice. Acest studiu a fost realizat pe pacienti voluntari bolnavi de SIDA care sufera de astfel de dureri aproape imposibil de calmat cu medicamentele existente în prezent, dar neuropatiile periferice se pot manifesta si la alte categorii de bolnavi, printre care la diabetici, si pacientii cu scleroze multiple.

Durerea asociata neuropatiilor periferice este extraordinar de rezistenta la tratamentele conventionale dar nu si la marijuana. Rezultatele sunt mai mult decât încurajatoare pentru ca în cazul în care ar fi fost folosita marijuana de calitate buna, efectele sale calmante ar fi fost cu mult mai bune. Între anii 1840 si 1900, în revistele si jurnalele medicale americane si europene, au fost publicate peste 100 de studii despre efectele terapeutice ale marijuanei, cunoscuta si sub denumirea de canabis.

Foarte multe studii si dovezi vin sa sustina de asemenea ca efectele terapeutice ale marijuanei nu se opresc doar la calmarea durerilor. Marijuana este eficienta de asemenea în tratarea ametelilor, a starilor de voma, a lipsei de pofta de mâncare, spasticitate, alte tipuri de dureri si de simptome de debilitate. Iar în plus, este extraordinar de sigura pentru organismul uman, mai sigura decât majoritatea medicamentelor prescrise zilnic, mai sustin autorii acestui studiu care au tinut sa precizeze ca daca pâna în prezent nu s-ar fi auzit de marijuana si nu ar fi existat balastul de prejudecati morale legate de consumul ei, aceasta descoperire ar fi fost salutata ca un nou ”medicament minune”.

Efectele fumatului sunt nocive asupra aparatului respirator, dar, mai semnaleaza autorii studiului, exista deja tehnologia pentru realizarea unor vaporizatori care sa permita inhalarea de marijuana fara a fuma.

Sursa: ScienceLine

https://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/12/Marijuana-Facts-and-Statistics.pnghttps://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/12/Marijuana-Facts-and-Statistics-188x188.pngKos MosCultura verdeLumea minteTotul despre canepaVindecarea natiuniloralzheimer,cancer,cercetare canabis,controlul substantelor,de retinut,diabet,durere cronica,fibromialgia,greata și vărsături,hepatita c,hiv/sida,insulina,legalizarea ierbii,scleroza laterală amiotrofică,tulburări gastrointestinale,ulei de canepaUn studiu nou, publicat în Jurnalul American de Neurologie, susține în mod clar ca marijuana are niște virtuți terapeutice extraordinare. Autorii studiului cred ca medicina moderna mai cauta înca dovezi clare pentru ceva ce este cunoscut si folosit înca de acum 5.000 de ani. Cercetarile au demonstrat faptul ca...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai