Cânepa este o plantă cu calităţi nutritive excepţionale care se foloseşte de sute de ani datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Această plantă este o sursă completă şi echilibrată de acizi graşi, antioxidanţi, vitamine, minerale, fibre şi aminoacizi esenţiali.

Acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 din compoziţia cânepii protejează inima şi previn bolile cardiovasclare, în timp ce mineralele din această plantă, printre care potasiu, magneziu, fier, zinc, calciu, fosfor, întăresc sistemul osos şi încetinesc îmbătrânirea. De altfel, cânepa conţine toţi cei 21 de aminoacizi existenţi, inclusiv cei opt aminoacizi esenţiali pe care organismul uman nu îi poate produce. Aminoacizii esenţiali, alături de antioxidanţi sprijină sistemul imunitar şi îmbunătăţesc starea de sănătate.

Specialiştii recomandă includerea produselor din cânepă în orice regim alimentar: copii, adulţi, seniori, femei gravide, sportivi.

Seminţele de cânepă se folosesc în musli, salate de legume şi fructe, paste, orez, supe creme, pesto, hummus. Gustul seminţelor de cânepă este asemănător al mugurilor de pin.

Pudra proteică de cânepă se foloseşte în reţete de shake-uri proteice împreună cu lapte (animal sau vegetal) şi banane. Opţional, pentru gust, se pot adăuga scorţişoară, miere, sirop de arţar sau orice alt fruct.

Uleiul de cânepă se foloseşte în principal pentru asezonarea salatelor de legume. Poate fi folosit, de asemenea, pe legume la grătar, cartofi copţi, sau orice reţetă caldă, înainte de a fi consumată, nu în timpul coacerii, fierberii şi prăjirii.

Fibrele de cânepă se folosesc în musli, salate sau shake-uri, pentru aportul vital de fibre insolubile. Se pot folosi, de asemenea, în cure de detoxifiere.

seminte de canepa
Seminte de canepa

Reţete:

Mic dejun cu seminţe de cânepă

Aveţi nevoie de un iaurt de 200 de ml în care să adăugaţi două linguriţe de seminţe de cânepă şi câteva merişoare şi prune deshidratate. Opţional, puteţi adăuga şi alte seminţe şi fructe deshidratate.

Pastă de avocado cu cu seminţe de cânepă

Aveţi nevoie de 1 avocado, 2 linguri de seminţe de cânepă, lămâie, sare, pătrunjel, opţional puţin usturoi sau ulei de cânepă cu usturoi. Mixaţi toate ingredientele până se formează o pastă. Aceasta poate fi consumată alături de o friptură din piept de pui.

Salată de roşii, urdă şi seminţe de cânepă

Aveţi nevoie de 2 roşii, câteva cubuleţe de urdă, 2 linguri de seminţe de cânepă, busuioc, sare şi puţin ulei de cânepă natural. Amestecaţi toate ingredintele într-un bol.

Îngheţată de afine cu pudră de cânepă

Aveţi nevoie de 2 linguri de afine, 2 linguri de pudră de cânepă, 1 lingură de apă, 2 linguri de miere. Amestecaţi totul într-un blender şi băgaţi la congelator.

Suc cu seminţe de cânepă, legume şi fructe verzi

Aveţi nevoie de ½ banană, 2 pumni de frunze de spanac, ½ fruct de mango, 150 de ml de apă de cocos, 1 lingură de seminţe de cânepă, ½ linguriţă de scorţişoară, cuburi de gheaţă pentru servire. Amestecaţi toate ingredientele într-un blender până se omogenizează.

https://www.highacid.com/wp-content/uploads/2014/09/seminte-de-canepa-494x329.jpghttps://www.highacid.com/wp-content/uploads/2014/09/seminte-de-canepa-188x188.jpgKos MosCanepa medicinalaTotul despre canepaVindecarea natiunilorproteine,pudra canepa,seminte de canepaCânepa este o plantă cu calităţi nutritive excepţionale care se foloseşte de sute de ani datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Această plantă este o sursă completă şi echilibrată de acizi graşi, antioxidanţi, vitamine, minerale, fibre şi aminoacizi esenţiali. Acizii graşi Omega 3 şi Omega 6 din compoziţia cânepii protejează inima...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai