Legiuitorii noștri vor avea de luat o decizie cruciala pentru mii de pacienți cu boli grave. Trei fundații pentru copiii cu dizabilități cer ca România sa accepte folosirea extrasului din marijuana în scop medical.

Este vorba despre epilepsie, tumori canceroase și boli neurologice, în care studii oficiale au dovedit ca derivate din marijuana au efecte terapeutice.

Utilizarea canabisului în tratamente este deja permisa în 8 tari europene, în Israel și în anumite state din America.

La 5 ani, Davis lupta cu o forma rara de epilepsie. Boala e incurabila. Copilul ia zilnic 10 medicamente diferite ca sa tina sub control crizele. Oasele, mușchii și dezvoltarea mentala ii sunt afectate. Acum câteva luni, mama lui a aflat ca ar putea fi încă o soluție.

„Am luat legătura cu mai multe familii cu copilasi Dravet din strainatate care de un an jumate au început tratamentul cu marijuana medicinala. Cat au fost cu medicatie erau in scaun cu rotile și non-verbali, acum merg la grădiniță”, spune femeia.

Tocmai de aceea, reprezentanții a trei ONG-uri cer statului roman legalizarea marijuanei medicinale.

Un membru al ONG-urilor va pleca în SUA, în California, ca sa vadă pacienți și clinici care folosesc extrasele. Medicația e utila în afecțiuni neurologice grave și în regresul unor tumori canceroase.

O schimbarea recenta a legii a avut loc și în Cehia, iar în Europa exista alte 8 state care accepta tratamentul.

Proprietățile medicale ale canabinoidelor sunt folosite de secole. Exista deja studii în desfășurare. Se cauta un circuit de administrare, astfel încât medicamentele sa nu fie abuzate.

Experții Agenției Medicamentului vor merge la consultări și vor afla de la colegii din Cehia detalii despre noile reglementari.

In toate tarile care accepta folosirea medicala a marijuanei exista norme privind cultivarea plantei, extragerea uleiurilor în laborator și supravegherea stricta a administrării.

https://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/09/proprietatile-anti-edema-si-analgezice-ale-δ9-tetrahidrocanabinolului-thc-494x356.pnghttps://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/09/proprietatile-anti-edema-si-analgezice-ale-δ9-tetrahidrocanabinolului-thc-188x188.pngKos MosCultura verdeLumea mintePolitie, sistem, coruptieVindecarea natiunilorcanepa,cercetare canabis,controlul substantelor,crestere afara,de retinut,legalizarea cânepei,legalizarea ierbii,legalizati,legea din romania,medicinal,ulei de canepaLegiuitorii noștri vor avea de luat o decizie cruciala pentru mii de pacienți cu boli grave. Trei fundații pentru copiii cu dizabilități cer ca România sa accepte folosirea extrasului din marijuana în scop medical. Este vorba despre epilepsie, tumori canceroase și boli neurologice, în care studii oficiale au dovedit ca...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai