1. Interzicerea cannabisului „prohibiția” nu a redus producerea ilegala a acestuia. Ca si in cazul alcoolului producția neagra a crescut considerabil peste tot in lume. Prin „interzicere” nu poti sa distrugi calitățile unei plante.

2. Ar fi greu de procurat de către minori. In unele tari este mai usor pentru un copil sa cumpere droguri decât o sticla de bere. Unui traficant nu ii pasa daca clientul are 50, 25 sau 15 ani. Asa cum este interzis consumul si comercializarea țigărilor si alcoolului, aceleași reglementari le-ar avea si cannabisul.

3. Daca s-ar da lege numai pentru cannabis, s-ar reduce consumul de alte droguri cu adevărat periculoase. Atunci când un traficant nu mai are marijuana, dar are alte droguri care pot provoca chiar moartea, le vinde, nu il interesează sănătatea clienților atât timp cat face profit.

4. Ar scadea sumele de banilor cu care operează mafia. Se presupune ca 1 kg de droguri vine cu 1 o arma de foc. Prin reglementare nu ar mai fi arme de foc si de aici si mai putini oameni morți in acest război.

5. Am putea simplifica legile pentru reglementarea si cultivarea cânepei industriale. Din păcate cânepa industriala este din aceeași familie ca și cannabisul, deși au aspect si proprietăți diferite. In cazul unei legislații bine gândite am putea deschide o noua industrie prietenoasa cu mediul înconjurător si care ar aduce foarte multe beneficii de la industria de îmbrăcăminte, încălțăminte, la cea de mase plastice si pana la industria de construcții.

6. Prohibiția se bazează pe minciuni si dezinformare. Prohibiția a început in statele unite dupa ce s-a terminat prohibiția alcoolului (polițiștii nu mai aveau ce munci si a fost nevoie de găsirea unui înlocuitor pentru alcool). Pericolele consumului de cannabis au fost mult exagerate, iar medicina moderna nu susține efectele de dementa produse de aceasta planta (Reefer Madness – 1938)

7. Cannabisul nu este un drog mortal si este mai sigur decât alcoolul. A fost stabilit științific ca marijuana nu este toxica pentru oameni, o supradoza este imposibila, iar gradul de dependenta este mai scăzut decât la alcool, tutun sau cafea. Este injust sa tratezi consumatori de cannabis mai dur decat consumatorii de tutun sau alcool, care sunt substanțe legale.

8. In locul banilor care se duc pe „războiul antidrog” s-ar putea incasa bani frumoși la bugetul statului. Este prea scump un război împotriva unei plante care nu face nici un rău ci dimpotrivă. Se cheltuiesc prea multe sume de bani pentru încarcerarea consumatorilor de cannabis, pe când in tarile unde este legal consumul, se fac bani din impozitarea comerțului si de aici câștig ci nu pierdere pentru stat. Sa nu uitam de polițiștii care in loc sa se ocupe de prinderea hoților si oamenilor violenți ei sunt ocupați cu prinderea oamenilor pașnici si iubitori (efectele consumului de marijuana).

9. Marijuana este un bun medicament împotriva cancerului si altor boli grave, câteodată singurul medicament.  Medicina moderna a făcut mari progrese in ultimi ani reușind sa trateze pana la peste 30 de tipuri de cancer folosind cannabis. Au reușit sa întreacă chiar si tratamentul pe baza de chimioterapie, cannabisul reduce durerea, relaxează si creează pofta de mâncare. Cercetările medicilor au dus la descoperirea sistemului de receptori canabinoizi in corpul uman care face legătura direct in natura cu compuși din cannabis. Prin stimularea acestor receptori cu planta de cannabis s-a constatat multe îmbunătățiri si in cazul persoanelor bolnave dar si in cazul celor sănătoase. Compușii din cannabis acționează strict asupra celulelor canceroase, oprind fluxul de sânge către acestea (nu mai cresc in volum) si dând un semnal de sinucidere celulelor ce au uitat sa mai moara.

10. Nu exista alta planta sau resursa pe lumea asta care poate fi crescuta la infinit (nu limitata ca petrolul) care are atat de multe beneficii. Uni zic ca exista peste 1000 de utilizări alea cannabisului, alti sunt mai optimiști si aproximează chiar si 5000 de utilizări diferite. Având in vedere faptul ca trăim pe o planeta cu resurse limitate si suntem pe cale sa le si epuizam, nu putem sa ignoram beneficiile in medicina, industrie, construcție si hrana date de planta de cannabis, care fata de altele nu produce poluare in urma utilizării.

Aceste motive sunt valabile pentru toate tarile de pe glob. Adevărul nu mai poate fi ascuns multa vreme si lumea deja începe sa isi pună întrebări. Deja unele tari (Olanda și Uruguay) au legalizat consumul de cannabis chiar si in scop recreațional. Cat timp va mai trece pana când si restul tarilor vor face la fel?  Pana atunci vom continua sa citim si sa ne informam.

https://www.highacid.com/wp-content/uploads/2014/02/p_168607_760x420-00-65-e1420731404927.jpghttps://www.highacid.com/wp-content/uploads/2014/02/p_168607_760x420-00-65-e1420731404927.jpgCannabis RoCanepa medicinalaIndustrie inepuizabilaPolitie, sistem, coruptieVindecarea natiunilorcanepa,Canepa medicinala,controlul substantelor,de retinut,legalizarea cânepei,legalizarea ierbii,medicinal1. Interzicerea cannabisului 'prohibiția' nu a redus producerea ilegala a acestuia. Ca si in cazul alcoolului producția neagra a crescut considerabil peste tot in lume. Prin 'interzicere' nu poti sa distrugi calitățile unei plante. 2. Ar fi greu de procurat de către minori. In unele tari este mai usor pentru un...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai