Fibromialgia este un sindrom de durere cronică de etiologie necunoscută. Această boală este caracterizată prin dureri musculo-scheletice răspândite, oboseală, multiple puncte sensibile în gât, coloana vertebrală, umeri și șolduri. Se estimează că 3 – 6 milioane de americani sunt afectați de fibromialgie, care este adesea slab controlată prin medicația standard de durere.

Pacienții cu fibromialgie se auto-raportează frecvent în folosirea terapeutică a canabisului pentru a trata simptomele bolii, iar doctorii – în cazul în care e legal – au recomandat frecvent uzul canabisului în tratarea tulburărilor musculo-scheletice. Cu toate acestea până acum, există puține studii clinice care au evaluat uzul canabinoizilor  în tratarea bolii.

Scriind în numărul din iulie 2004 al jurnalului Cercetări Medicale Recente și Opinii, anchetatorii de la Universitatea Heidelberg din Germania au evaluat efectul analgezic al THC-ului oral la nouă pacienți cu fibromialgie pe o perioadă de 3 luni. Subiecțiilor studiului le-a fost administrată o doză zilnică de 2,5 până la 15 mg de THC și nu au primit medicație pentru durere pe durata acestui studiu. Printre cei participanți care au finalizat studiul, au raportat cu toții o reducere semnificativă a durerii înregistrate zilnic și a durerii induse electronic.

Un studiu din 2008 publicat în Jurnalul Durerii a raportat că administrarea canabinoidului sintetic nabilone a scăzut semnificativ durerea la 40 de subiecți cu fibromialgie într-un studiu randomizat, dublu orb, controlat prin placebo.”Deoarece nabilone a îmbunătățit simptomele și a fost bine tolerată, poate fi un ajutor util pentru managementul durerii în fibromialgie”, au concluzionat anchetatorii. Un studiu separat din 2010 efectuat la Universitatea McGill din Montreal a raportat că dozele mici de nabilone au îmbunătățit semnificativ calitatea somnului la pacienții diagnosticați cu această boală.

Studiile clinice și preclinice anterioare au arătat că atât canabinoizii naturali cât și cei endogeni au calități analgezice, în  special în tratarea durerii rezistente la terapiile de durere convenționale. Drept urmare, câțiva experți au sugerat că, canabinoizii sunt aplicabili în afecțiunile durerii cronice cum este fibromialgia, și au teoretizat că boala poate fi asociată cu un deficit clinic de baza al sistemului endocanabinoid.

Referințe:

https://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/05/open-uri20120629-5028-uief5m.jpeghttps://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/05/open-uri20120629-5028-uief5m.jpegKos MosCanepa medicinalaTotul despre canepaVindecarea natiunilorcanepa,cercetare canabis,de retinut,fibromialgia,iarba,legalizarea cânepei,legalizati,medicinal,ulei,ulei de canepaFibromialgia este un sindrom de durere cronică de etiologie necunoscută. Această boală este caracterizată prin dureri musculo-scheletice răspândite, oboseală, multiple puncte sensibile în gât, coloana vertebrală, umeri și șolduri. Se estimează că 3 – 6 milioane de americani sunt afectați de fibromialgie, care este adesea slab controlată prin medicația...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai