Aceasta planta miraculoasa are numeroase aplicatii in domeniul sanatatii si de gestionare a durerii. Un nou studiu a demonstrat inca o data ca marijuana poate trada in conditii de siguranta si intr-un mod eficient durerile generale impreuna cu simpotemele dureroase de neuropatie.
Neuropatia este deteriorarea sistemului nervos – in mod special sistemul nervos periferic (care nu cuprinde creierul si maduva spinarii). Aceasta se caracterizeaza prin durere si amorteala in special la nivelul mainilor si picioarelor si este adesea rezultatul diabetului zaharat. Neuropatia mai poate fi de asemenea cauzata de leziuni, expunerea la substante toxice, infectii, etc.
Acest ultim studiu a fost realizat de cercetatorii de la University of California Davis Medical Center si a fost publicat in Journal of Pain. Acesta a fost un studiu dublu-orb controlat cu placebo si studiu crossover care se refera la eficacitatea utilizarii de cannabis vaporizat inhalat de 39 de participanti. Participantii se confrunta cu durerea neuropata in ciuda faptului ca au incercat tratamente traditionale (cum ar fi drogurile opiacee). Toti participantii au continuat sa ia medicamentele prescrise lor de-a lungul perioadei a 4 saptamani de studiu.
Cercetatorii au dat doze de cannabis participantilor cu niveluri moderate de THC (3,53 %) si scazute (1,29 %).Unii participanti au primit un placebo fara THC.Ei au descoperit ca ambele doze de cannabis sunt eficiente in reducerea durerii in mod semnificativ.

“Ambele doze mici si mijlocii s-au dovedit a fi analgezice salutare pentru colectarea eterogena a conditiilor de durere neuropata. Ambele medicamente active din studiu au oferit reduceri semnificative de aproximativ 30% din intensitatea durerii, comparativ cu placebo.” , au declarat cercetatorii.

Consumul de canabis a fost identificat ca un puternic calmant al durerilor in mai mult de 80 de studii,dar cu toate acestea planta este clasificata ca fiind periculoasa.
Potrivit AlterNet, vanzarile de pastile pentru dureri s-au triplat din 1999 incoace. Oxycodone (unul dintre cele mai populare alegeri de pe piata legala si ilegala) a crescut de la 8.3 tone in 1997 la un enorm 105 tone in 2011.Decesele din cauza supradozei cresc la fel cum creste si numarul de persoane dependente de aceste substante. Pana in prezent nimeni nu a murit din cauza unei supradoze de marijuana.

Kos MosTotul despre canepaVindecarea natiunilorde retinut,durere cronica,iarba,legalizarea cânepei,legalizati,medicinal,ulei,ulei de canepaAceasta planta miraculoasa are numeroase aplicatii in domeniul sanatatii si de gestionare a durerii. Un nou studiu a demonstrat inca o data ca marijuana poate trada in conditii de siguranta si intr-un mod eficient durerile generale impreuna cu simpotemele dureroase de neuropatie. Neuropatia este deteriorarea sistemului nervos – in mod...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai