Nu mai puțin de unul din cinci americani trăiesc cu durere cronică. Mulți din acești oameni suferă de durere neuropată (durere legată de nervi) – o condiție care este asociată cu numeroase boli, inclusiv diabet, cancer, scleroză multiplă și HIV. În majoritatea cazurilor utilizarea medicamentelor analgezice standard cum sunt opiaceele și NSAIDS (medicamente antiinflamatoare non-steroidiene) sunt ineficace în alinarea durerii neuropate.

Datele sondajelor indică că utilizarea canabisului este frecventă la populația care suferă de durere cronică și mai multe studii clinice recente realizate de FDA indică că marijuana inhalată poate alina în mod semnificativ durerea neuropată. Acestea includ o serie de studii clinice randomizate, controlate prin placebo, demonstrând că fumatul canabisului reduce neuropatia la pacienții cu HIV cu peste 30 de procente în comparație cu placebo.

În plus, un studiu dublu orb, controlat prin  placebo realizat în 2007 de Universitatea California în San Diego a raportat că, canabisul inhalat a redus în mod semnificativ durerea indusă de capsaicină la voluntarii sănătoși. Un studiu clinic dublu-orb, randomizat realizat în 2008 de către Universitatea din California la Davis a raportat că atât dozele mari cât și cele mici de cannabis inhalat au redus durerea neuropată din cauze diverse la subiecții care nu răspund la terapiile standard de durere. În cele din urmă, un studiu din 2010 al Universității McGill care a descoperit că, canabisul fumat a îmbunătățit nivelurile de durere, calitatea somnului și anxietatea la participanții cu durere refractară la care terapia convențională a dat greș.

Datele preclinice indică că, canabinoizii, atunci când sunt administrați în înțelegere unul cu altul, sunt mai eficace în ameliorarea dureri neuropate decât folosirea unui singur agent. Anchetatorii de la Universitatea din Milano au raportat în 2008 că administrarea canabinoizilor individuali cum sunt THC-ul sau CBD-ul produc o alinare limitată în comparație cu administrarea extractelor din plantă care conțin multipli canabinoizi, terpene (ulei) și flavonoide (pigmenți).

Cercetătorii au concluzionat: “Utilizarea unui extract standardizat de Cannabis Sativa … a evocat o alinare totală a hiperalgeziei termice, la un model experimental de durere neuropată, … ameliorând efectul canabinoizilor individuali, au concluzionat anchetatorii …”. În comun, aceste descoperiri sprijină puternic idea că, combinarea  compușilor canabinoizi și non-canabinoizi, ca fiind prezente în (plante derivate) extracte, furnizează avantaje semnificative în alinarea durerilor neuropate în comparație cu canabinoizii individuali puri.

În 2009, o echipă internațională de anchetatori din Regatul Unit, Belgia și România au afirmat aceste descoperiri preclinice într-un studiu clinic al pacienților de cancer cu dureri intratabile. Aceștia au concluzionat: “În acest studiu extractul de THC/CBD a arătat un profil de eficacitate mai promițător decât extractul singur de THC. Această descoperire este sprijinită de evidența de sinergie suplimentară între THC și CBD. CBD-ul poate intensifica potențialul analgezic al THC-ului cu ajutorul agonismului potent invers al receptorilor CB2, care poate produce efecte antiinflamatorii împreună cu abilitatea sa de inhibare a migrației celulelor imunitare. … Aceste rezultate sunt foarte încurajatoare și merită o aprofundare.’’

Studiile clinice suplimentare care evaluează canabisul inhalat și durerea cronică sunt în curs de desfășurare.

Referințe:

https://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/09/AM8L4OQ-494x356.pnghttps://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/09/AM8L4OQ-188x188.pngKos MosTotul despre canepaVindecarea natiunilorcanepa,cercetare canabis,de retinut,durere cronica,iarba,legalizarea cânepei,legalizarea ierbii,legalizati,medicinalNu mai puțin de unul din cinci americani trăiesc cu durere cronică. Mulți din acești oameni suferă de durere neuropată (durere legată de nervi) – o condiție care este asociată cu numeroase boli, inclusiv diabet, cancer, scleroză multiplă și HIV. În majoritatea cazurilor utilizarea medicamentelor analgezice standard cum sunt...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai