Tulburările gastro-intestinale, inclusiv bolile funcționale intestinale cum ar fi sindromul intestinului iritabil și bolile intestinului iritabil cum ar fi boala Crohn și colita, afectează mai mult de unul din cinci americani, în special femeile. În timp ce unele unele tulburări gastro-intestinale pot fi controlate prin dietă și medicație farmaceutică, altele sunt slab moderate prin tratament convențional. Simptomele tulburărilor gastro-intestinale includ adesea crampe, durere abdominală, inflamație a mucoasei intestinului gros și/sau subțire, diaree cronică, sângerări rectale și scăderea în greutate.

Deși există câteva rapoarte anecdotice și o mână de rapoarte de caz în literatura științifică care susțin uzul canabinoizilor în tratarea simptomelor de tulburări gastro-intestinale, practic nici o lucrare de studii clinice nu a fost efectuată în acest domeniu, în afară de un studiu clinic din 2007 care evalua impactul THC-ului oral în motilitatea colonică.

Cu toate acestea, numeroase studii preclinice demonstrează că activarea receptorilor canabinoizi CB1 și CB2 exercită funcții biologice pe tractul gastro-intestinal. Efectele activării lor în animale includ suprimarea motilităţii gastro-intestinale, inhibarea secreției intestinale, reflux de acid redus și protejarea de inflamație, precum și avansarea vindecării rănilor epiteliale în țesutul uman. Drept urmare, mulți experți cred acum că, canabinoizii și/sau modularea sistemului canabinoid endogen reprezintă o abordare terapeutică nouă pentru tratamentul a numeroase tulburări gastro-intestinale, inclusiv bolile inflamatorii intestinale, bolile funcționale intestinale, condițiile de reflux gastroesofagian, diaree secretorie, ulcere gastrice și cancerul de colon.

Referințe:

https://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/05/open-uri20120629-5028-uief5m.jpeghttps://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/05/open-uri20120629-5028-uief5m.jpegKos MosCanepa medicinalaTotul despre canepaVindecarea natiunilorcercetare canabis,de retinut,istoria canepei,legalizarea cânepei,legalizati,medicinal,tulburări gastrointestinale,ulei,ulei de canepaTulburările gastro-intestinale, inclusiv bolile funcționale intestinale cum ar fi sindromul intestinului iritabil și bolile intestinului iritabil cum ar fi boala Crohn și colita, afectează mai mult de unul din cinci americani, în special femeile. În timp ce unele unele tulburări gastro-intestinale pot fi controlate prin dietă și medicație farmaceutică,...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai