Abstract

Fundal

Există date limitate cu privire la relația dintre canabinoizi și a proceselor metabolice. Studiile epidemiologice au constatat rate de prevalență mai mici de obezitate și diabet zaharat în utilizatorii de marijuana, comparativ cu persoanele care nu au utilizat niciodată marijuana, sugerând o relație între canabinoizi și a proceselor metabolice periferice. Până în prezent, nici un studiu nu a investigat relația dintre consumul de marijuana, și tratamentul cu insulina, glucoza, și rezistenta la insulina.

Metode

Am inclus 4657 bărbați adulți și femei, de la Agentia Nationala de Sanatate si Nutritie ancheta de examinare intre 2005 si 2010. Utilizarea de marijuana a fost evaluată de auto-raport într-o cameră privată. Nivelurile de insulina si glucoza au fost masurate prin probe de sânge după un post de 9 ore, iar evaluarea homeostaziei de rezistenta la insulina (HOMA-IR) a fost calculată pentru a evalua rezistenta la insulina. Asociațiile au fost estimate folosind regresie liniară multiplă, reprezentând proiectare studiu și ajustarea pentru cazuri potentiale.

Rezultate

Dintre participanții la eșantionul nostru de studiu, 579 au fost utilizatorii de marijuana curente și 1975 au fost utilizatori din trecut. La modelele multivariabile ajustate, utilizarea de marijuana curent a fost asociat cu niveluri 16% mai mici de insulina (95% interval de incredere [CI], -26, -6), și 17% mai mici HOMA-IR (CI, -27, -6 95%) . Am gasit asociatii semnificative intre consumul de marijuana si circumferinta taliei mai mică. Printre utilizatorii actuali, nu am gasit nici o semnificatie raspuns – doza.

Concluzii

Am constatat ca utilizarea de marijuana a fost asociata cu niveluri mai scazute de insulina post și HOMA-IR, si circumferinta taliei mici.

https://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/05/marijuana.gifhttps://www.highacid.com/wp-content/uploads/2013/05/marijuana.gifKos MosDe la lumeTotul despre canepaVindecarea natiunilorcercetare canabis,de retinut,diabet,glucoza,insulina,medicinalAbstract Fundal Există date limitate cu privire la relația dintre canabinoizi și a proceselor metabolice. Studiile epidemiologice au constatat rate de prevalență mai mici de obezitate și diabet zaharat în utilizatorii de marijuana, comparativ cu persoanele care nu au utilizat niciodată marijuana, sugerând o relație între canabinoizi și a proceselor metabolice...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai