Guvernul Ceh condus de prim-ministrul Ian Fischer a facut primul pas inspre legalizarea cannabisului.

Incepand de anul acesta cabinetul Fischer descrimineaza cultivarea si posesia marijuanei pentru uz personal. De la 1 Ianuarie 2010 cehi pot creste pana la cinci plante de cannabis sau detinerea a mai multe tigari de marijuana (jointuri) in buzunarele lor, fara teama de urmarire penala.

Anterior ceea ce a constituit o cantitate mica nu a fost specificata in cazul cultivatorilor pentru posesia de cannabis in locuintele acestora. Guvernul Ceh a facut un tabel care specifica ce cantitati de droguri sunt permise,este vital pentru noul cod penal al tarii care a fost aprobat anul trecut de catre cele doua Camere ale Parlamentului si in luna Ianuarie a acestui an a fost semnat in lege de catre presedintele Ceh Vaclav Klaus.

Totusi planta ramane ilegala,cu toate acestea este doar un mic delict pentru a cultiva cinci plante sau mai putin, iar amenzile pentru posesie vor fi egale cu sanctiunile pentru parcarea neregulamentara.

Deasemenea cehi au un interesant stil de viata: cehi sunt cei mai mari consumatori de bere din Europa si liderii consumului de cannabis de pe continent detronand Anglia,Spania si Olanda.

Cehi consuma 320 de halbe de bere pe persoana anual, 22% din populatie cu varstele cuprinse intre 16 si 34 de ani fumeaza cannabis cel putin o data pe an, potrivit unui raport recent a Observatorului European pentru Droguri si Toxicomanie.

Kos MosDe la lumeVindecarea natiunilor15 grame legal,canepa,cehia,cehia pe locul 3 la consumul de canabis,cultivare canabis cehia,de retinut,iarba,istoria canepei,legalizati,medicinal,minciuniGuvernul Ceh condus de prim-ministrul Ian Fischer a facut primul pas inspre legalizarea cannabisului. Incepand de anul acesta cabinetul Fischer descrimineaza cultivarea si posesia marijuanei pentru uz personal. De la 1 Ianuarie 2010 cehi pot creste pana la cinci plante de cannabis sau detinerea a mai multe tigari de marijuana...Totul despre canepa si intrebuintarile ei in nutritie, constructie, medicina si nu numai